«Укрзалізниця» домовилася про зниження ціни на дизпаливо

Після тривалих перемовин ПАТ «Укрзалізниця» досягла домовленості про зниження ціни на дизельне паливо. Відповідно до додаткової угоди, укладеної 19 липня 2016 року з ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ», нафтотрейдер поставить залізниці 10 тис. тонн за ціною 19 398 грн/т з урахуванням ПДВ (складає 16,10 грн/л), що на 5% нижче від пропозиції, з якою компанія перемогла у процедурі конкурсних торгів. Підставою для перегляду ціни закупівлі стали коливання на ринку нафтопродуктів, що передбачено умовами договору.

Вчора, 20 липня, нафтотрейдер вже відвантажив 637 тонн дизпалива для потреб залізниці, на сьогодні заплановано відвантаження ще 1 тисячі тонн.

Нагадаємо, що в результаті процедури конкурсних торгів, проведеної раніше філією «Центр забезпечення виробництва»  («ЦЗВ») ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю 50 тис. тонн дизпалива марки Євро-5 були визначені два переможця - ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ» та ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ». 20 червня був укладений договір з ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ» на поставку 10 тис. тонн за ціною 20 300 грн/т  з ПДВ і ще 10 тис. тонн за ціною 20 400 грн/т з ПДВ. 6 липня був підписаний договір з компанією ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» на 30 тис. тонн по ціні 20 898 грн/т з ПДВ. Враховуючи те, що за останній час ціни на ринку нафтопродуктів знижуються, «Укрзалізниця» звернулася до контрагентів з пропозицією зменшити ціну поставки. Результатом переговорів стала згода одного з постачальників – ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ»; діалог щодо подальшого зниження ціни продовжується.

Пропозицій щодо зниження ціні від іншого постачальника, ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» наразі не надходило. Запропонована компанією «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» ціна залишається на 10% вищою від середньо ринкової.

Додамо, що за результатами іншої процедури конкурсних торгів на постачання дизпалива, 20 липня філія «ЦЗВ» акцептувала пропозицію ТОВ «Торговий Дім «Сокар Україна». Компанія має намір поставити залізниці 14 087 тонн дизпалива за ціною 17 700 грн/т з ПДВ.

Довідкова інформація

14 липня 2016 року правління ПАТ «Укрзалізниці» призначило начальником філії «ЦЗВ» польського топ-менеджера Павла Ярчевського. До того часу як Павло Ярчевський отримає дозвіл на роботу в Україні виконуючим обов'язки начальника філії являється Сергій Іванча.

На початку нинішнього року С.Іванча був призначений заступником начальника філії «ЦЗВ». З 2014 по 2016 рр. був заступником керівника всеукраїнської громадської організації «Офіцерський корпус» - переговорником Центру визволення полонених. С.Іванча брав безпосередню участь у зустрічах з лідерами самопроголошених ДНР-ЛНР і вів переговори про звільнення полонених. У 2005 р. був радником генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України.

Ви тут: ПРО КОМПАНІЮ ПРЕС-ЦЕНТР «Укрзалізниця» домовилася про зниження ціни на дизпаливо